Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

TECHAGRO
3.-7.4. 2016

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky

Magellan

PROFIL EXPONÁTU

Exponát: Magellan
Umístění: Pav. G2, st. č. 031
Výrobce: BIORET AGRI
Vystavovatel: FARMCZSYSTEM, s. r. o.

Stručná charakteristika exponátu

Magellan® První aktivní podlaha do uličky, složena z pryžových lamel umístěných vedle sebe a rozložených tak, aby vytvářely podélné a paralelní drážky.

Tyto drážky umožňují shromažďování většiny kapalné části výkalů hospodářských zvířat. Tyto kapaliny jsou pak nepřetržitě přepravovány do sběrného zařízení (hnojiště či jiné).

Tento proces řeší jeden z nejdůležitějších problémů s tradičními podlahovými krytinami stájové uličky díky tomu, že paznehty zvířat se nepohybují ve vrstvě vyloučené tekutiny.

Odkapávací systém umožňuje kontinuální nakládání s dopravním systémem k trvalé kontrole mikrobakteriálního prostředí podlahy stájové uličky, čímž je podporováno lepší zdraví zvířat.

Specifikace předností ve srovnání s konkurencí

Oproti klasickému odklidu mrvy z hnojných chodeb jsou paznehty zvířat udržovány ve větší čistotě a suchu. Systém je plně automatický bez jakéhokoliv zbytečného vyrušování zvířat a nebezpečí úrazu, či například ztráty pedometru, které hrozí při využití klasických šípových lopat. Další výhodou je bezproblémové využití této technologie při mrazech, kdy dochází v extrémech k přimrznutí šípových lopat. Dále nedochází k tzv. „oplachování“ paznehtů stojících zvířat vrstvou odklízené mrvy z prostor hnojných chodeb nebo hůře k tomu, aby zvířata stála hodiny v chlévské mrvě, než dojde k jejímu odklizení.

Foto

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště