Burgery a motorky, jak se to rýmuje?
V rámci veletrhu Motosalon na brněnském výstavišti je v pavilonu Z otevřená i Burger Arena, pravděpodobně největší vnitřní festival jídla v Česku. V ní se spojily dvě akce, Burger Fest a Burger Festival. Vznikla ojedinělá akce, největší jídelní lákadlo pořádané uvnitř. Na celou akci jsme se zeptali hlavního organizátora, Bedřicha Snášela.
Máte za sebou první den na výstavišti. Burgery a motorky, jak se vám takové spojení osvědčilo?
Na jedničku! Krásně se to doplňuje, je to Amerika jak vyšitá. Máme tu motorky, burgery a spousty amerických doplňků jako korndogy, žebírka a další. Lidi to baví a mají tu obrovský výběr!
Co majitelé třeba japonských motorek, máte i něco například se sushi?
Sushi burger jsme také jednou nabízeli, ale nezafungovalo to. Ale támhle v rohovém stánku si můžete dát klasický burger s příchutí wasabi! Máme tu i asijské burgery, a ty opravdu „frčej“.
Kdo chce něco speciálního, co byste mu doporučil? Zahlédl jsem třeba burger s lanýži...
Lanýžový burger je hodně populární, máme tady hlemýždí speciality a spoustu specialit, které jsou jen pro pár lidí, ale na druhou stranu rozšiřují nabídku a vzbuzují zájem. Ale klasika v podobě kvalitního masa třeba se slaninou je stále to nejlepší, co si můžete vybrat.
Burgerové kuchyni je někdy vyčítána větší uhlíková stopa. To asi na motocyklové výstavě návštěvníci neřeší, ale i tak, máte i vegetariánskou nabídku?
Ty jsou hodně v kurzu, máme samozřejmě vegetariánské burgery, nabídku bezlepkového pečiva, takže jsme připraveni třeba i na éru elektrických motorek. Třeba se budeme v budoucnu všichni nabíjet u nějaké eko-stanice a baštit eko-burgry. My jsme připraveni.
Jak moc u nás burgery nabírají na popularitě?
Je to typ jídla, který jde hodně nahoru a oslovuje všechny kategorie zákazníků, nebere asi jen ty nejstarší věkové skupiny. Když je burger opravdu dobře udělaný, je to jídlo i pro labužníky. Ze všech typů pokrmů jdou burgery nejvíc nahoru. My děláme osm typů festivalů a tento má zhruba trojnásobný zájem než třeba akce zaměřené na maso či jiné typy lahůdek.
A čím nejlépe zapíjet burgery?
Pivko, to je hlavní. A tady na motorkářské návštěvě jde hodně návštěvníků ještě do „štamprdle“.