Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Ochutnejte oceněné regionální potraviny!

 

U příležitosti zahájení Národní výstavy myslivosti byla slavnostně předána ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje a Zlatá chuť jižní Moravy. Všechny oceněné vysoce kvalitní zemědělské a potravinářské výrobky můžete ochutnat nebo si zakoupit přímo na výstavišti.


Židlochovický pršut z kotlety, uzená paštika, nakládané patisony, medvědí pesto, jablečný mošt z odrůdy Jonagored, ochucený přírodní sýr nebo karamelový větrník – to jsou jen některé speciality, které v těchto dnech můžete ochutnat na brněnském výstavišti. Unikátní je třeba také punkevní pstruh ze Pstruhařství Skalní mlýn – jediné tuzemské firmy, která chová ryby v krasové vodě. Věhlas punkevních pstruhů sahá až do 18. století, kdy se dodávali i na císařský dvůr. Ostrov lahůdek z produkce menších místních výrobců naleznete na Národní výstavě myslivosti v pavilonu G1.

Soutěže o nejlepší krajské potraviny již mají dlouhou tradici a spotřebitelé vědí, že jim zaručují skutečnou kvalitu, místní jedinečnost i domácí původ. Značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství vítězům krajských soutěží, kterých je v každém regionu již několik desítek. Cílem značky Regionální potravina i ocenění Zlatá chuť jižní Moravy je podpořit domácí producenty lokálních potravin a motivovat zákazníky k jejich vyhledávání na pultech obchodů, farmářských trzích či přímo u výrobců. V Brně ocenění udělovali mj. ministr zemědělství Marian Jurečka, ředitel SZIF Martin Šebestyán, rektor Mendelovy univerzity Ladislav Havel a prorektorka Veterinární a farmaceutické univerzity Radka Opatřilová.

Datum: 26.6.2015 8:37:00

Souběžně také

Mohlo by vás zajímat

Facebook

Vystavovatelé

 

Fotogalerie

Video

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště