Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

Důsledky nečinnosti po mozkové mrtvici a cvičení s podporou tělesné hmotnosti

 

V rámci doprovodného programu veletrhu Rehaprotex se uskuteční také zajímavý seminář Jørgena R. Jørgensena, který se bude věnovat důsledkům nečinnosti po mozkové mrtvici. Nebudou chybět ani praktická cvičení s podporou tělesné hmotnosti. Semináře se uskuteční ve dnech 20. a 21. září.

Prezentace je zaměřena na snížení kardiovaskulární funkce a na fyziologické změny svalů, ke kterým dochází po mozkové mrtvici. Tyto změny způsobené nečinností mají další dopad, a to nejen na fyzické úrovni fungování, ale také na mentální.

Cvičení kardiovaskulárního systému je účinný prostředek, který může potlačit nežádoucí účinky neaktivity po mozkové mrtvici. Centrum pro rehabilitaci po poškození mozku (CRBI) využívá cvičení s podporou tělesné hmotnosti na různých přístrojích. Na závěr semináře budou prezentovány výsledky vlastního i mezinárodního výzkumu cvičení s podporou tělesné hmotnosti.



 

Životopis přednášejícího

Jørgen R. Jørgensen graduoval v roce 1994 jako fyzioterapeut, v roce 2015 jako magistr neurorehabilitace. Od roku 1995 je zaměstnán v Centru pro rehabilitaci po poškození mozku (CRBI) v Kodani, což je nezisková organizace specializující se na poskytování interdisciplinární ambulantní rehabilitace neuropsychologických, jazykových a fyzických nedostatků způsobených poraněním mozku (ABI).

Během posledních 15 let se věnoval zejména klinické práci a neustálému rozvoji vzdělávacího programu pro osoby s ABI ve spolupráci s Univerzitou v Kodani, Centrem pro výzkum svalové hmoty v Kodani a Národním výzkumném středisku pro pracovní prostředí.

V roce 2003 přispěl k vývoji prototypu přístroje pro podporu tělesné hmotnosti spolu s dánskou společné Ergolet. Přístroj je od té doby používán ve výzkumu, dalším vývoji a za posledních 12 let byl nedílnou součástí intenzivní rehabilitace chůze.

 

Datum: 19.9.2017 20:59:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště