Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

REHAPROTEX
14.-17.5. 2013

Mezinárodní veletrh rehabilitačních, kompenzačních a protetických pomůcek

Týden zdravotnictví v Brně 2015

 

Na veletrzích Medical Fair Brno a REHAPROTEX na návštěvníky čekají zajímavé novinky z oblasti zdravotní, rehabilitační a sociální péče, řada informací z oblasti prevence a ochrany zdraví, ale také nabídka cíleně zaměřená na seniory a děti. V doprovodném programu vystoupí renomovaní lékaři a další odborníci, k dispozici budou preventivní vyšetření, poradenství a mnoho dalšího. Návštěvníci si mohou výrobky na místě zakoupit.


Veletrhy se zdravotnickou tematikou mají v Brně delší než dvacetiletou tradici. Letos se vracejí do původního podzimního termínu. Odborná i široká veřejnost může veletrhy na brněnském výstavišti navštívit od 21. do 24. října, poprvé od středy do soboty. Místem jejich konání bude opět pavilon A - funkcionalistický skvost meziválečné architektury. Veletrhu rehabilitačních, kompenzačních a protetických pomůcek REHAPROTEX se zúčastní přední firmy oboru jako ALTECH, ERILENS, HORIZONT – NARE, ITS Praha, MANUS Prostějov, MEYRA ČR, Pedikom Czech, svorto.cz., VECOM zdvihací zařízení a další, mezi vystavovateli nechybí ani Asociace vozíčkářů a zdravotně i mentálně postižených v ČR nebo Liga vozíčkářů. V rámci projektu Pro Váš úsměv neziskové organizace otevřou prodejní centrum, kde si návštěvníci mohou vybrat z výrobků chráněných dílen. Souběžně konaný veletrh zdravotnické techniky a zdraví MEDICAL FAIR Brno představí mj. nabídku firem Format 1, Madisson, RESI Třeboň, TBS Bohemia a Trilogiq CZ. Nejlepší exponáty obou veletrhů se budou ucházet o exponátové ceny TOP REHAPROTEX a TOP MEDICAL FAIR Brno 2015.

Odborná veřejnost je zvána na Medical Summit Brno zahrnující řadu odborných kongresů, sympozií a seminářů s mezinárodní účastí. Již v úterý 20. října bude na výstavišti zahájen dvoudenní XI. mezinárodní kongres České společnosti pro sterilizaci STERIL.CZ, chystají se také IX. Podlahovy chirurgické dny, IX. interaktivní kongres hojení ran, konference E-Health Days 2015, setkání celiaků, kurz Asistivní pomůcky pro pacienty s poruchou mobility, další odborné akce připravují Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Česká obuvnická a kožedělná asociace a Česká podiatrická společnost. Také laičtí návštěvníci se mohou vedle zajímavých exponátů vystavujících firem těšit na pestrý program workshopů, přednášek, prezentací, soutěží i hudebních vystoupení. To nejpodstatnější z se odehraje v Programovém centru pavilonu A.

Státní zdravotní ústav, Oddělení podpory zdraví Brno, na veletrhu opět otevře Fórum pro zdraví s poradenstvím v oblastech jako zdravý životní styl, snižování nadváhy, prevence závislostí na alkoholu, tabáku a drogách, prevence úrazů a sexuálně rizikového chování, výchova ke zdraví dětí a mládeže aj.

Návštěvníci mohou vyzkoušet také unikátní přístroj Max Pulse pro neinvazivní vyšetření stáří a průchodnosti cév a zjištění možných zdravotních rizik. Přístroj zaznamená kolísání srdeční tepové frekvence během měřených tří minut, dokáže odhalit tachykardii (zvýšená srdeční frekvence) nebo bradykardii (snížená srdeční frekvence), případně srdeční arytmii. Zjistí také sníženou schopnost termoregulace, která může souviset s hormonální disbalancí, nebo vysokou srdeční frekvenci ukazující na chronický stres.

Veletrhy REHAPROTEX a Medical Fair Brno budou pro návštěvníky otevřeny vždy od 9 do 17 hodin, v sobotu 24. října pouze od 9 do 15 hodin. Vstupenka stojí 100 korun, při registraci na webových stránkách veletrhů 80,- Kč a zlevněná 50 korun. Držitelé Senior pasu zaplatí za vstup pouze 20 korun.

Rehaprotex 2013

Mohlo by vás zajímat

Vybíráme z firem

 

Fotogalerie

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště