Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MINERÁLY BRNO
18.-19.11. 2023

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin

Dospělí na výstavišti nakoupí dárky, děti se dozvědí, které minerály obsahují mobily

 

Pákistán, Peru nebo Mexiko. To jsou jen některé exotické země, ze kterých nabídnou prodejci nerosty na sedmatřicáté výstavě Minerály Brno. Ta se koná od 18. do 19. listopadu v pavilonu B na brněnském výstavišti.

Celkem se akce zúčastní přes 220 prodejců. „Přivezou nejen surové minerály, ale také šperky z nich. Lidé si tak už v předstihu mohou nakoupit vánoční dárky pro své blízké,“ pozval zájemce ředitel projektu Jan Klimeš.

Obdivovatele krásných kamenů potěší také doprovodná výstava. „Letos jsme ji připravili na téma Křehká krása zeolitů. Tyto nerosty vynikají svou křehkostí, bohatostí vývinu krystalových jedinců, ale také průmyslovým využitím,“ uvedl autor expozice Luděk Kráčmar.

Kromě toho na návštěvníky čekají i dvě menší výstavy. „Jedna z nich ukáže tvorbu šperkařů, kteří využívají především přírodní kámen. Druhá zase představí netradiční a šperkařské a dekorativní suroviny České republiky,“ řekl Kráčmar. Doplnil, že se lidé mohou těšit na nerosty v zajímavých kompletech od přírodní suroviny přes nábrus a šperkový kámen až po šperk.

Nudit se nebudou ani děti. „Díky Ústavu geologických věd z Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity zjistí, které minerály se používají k výrobě mobilních telefonů. Kromě toho se naučí poznávat fosílie,“ sdělil Klimeš.

Minerály Brno jsou otevřené oba víkendové dny od devíti hodin. V sobotu se brány výstaviště zavřou v osmnáct hodin, v neděli o hodinu a půl dříve. Lístek pro dospělé stojí sto korun, děti, studenti a důchodci zaplatí polovinu. „Základní vstupenku je možné také poprvé koupit on-line na adrese etickets.bvv.cz,“ informoval Klimeš.

Více informací se zájemci dozví na webových stránkách www.mineralybrno.cz a Facebooku fb.com/mineralybrno.

Datum: 10.11.2017 11:06:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště