Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MINERÁLY BRNO
18.-19.11. 2023

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin

Minerály Brno nabídnou krásné kameny i vinné osvěžení


Ametysty, vltavíny, opály či larimary nakoupí zájemci o víkendu 26. a 27. května v pavilonu B na brněnském výstavišti. Koná se tam totiž osmatřicátý ročník výstavy Minerály Brno, na kterém se představí dvě stovky prodejců.

Na akci seženou lidé minerály ze všech koutů světa. Zastoupené budou jak české lokality, tak Mexiko, Čína nebo Pákistán. Kromě surových kamenů se mohou návštěvníci těšit i na prodejce autorských šperků či doplňků do domácnosti, ve kterých hrají hlavní roli právě minerály. Chybět nebude ani odborná literatura.

Zatímco přízemí pavilonu zaplní drahé kameny, galerie bude patřit dobrému vínu. Zájemci ochutnají téměř pět set vín, která bojovala o přízeň poroty v pětadvacátém ročníku soutěže GRAND PRIX VINEX. Čekají na ně vzorky z České republiky i zahraničí. Ke koštu jim zahraje i cimbálová muzika.

Na akci se rozhodně nebudou nudit ani děti. Ústav geologických věd Masarykovy univerzity v Brně pro ně přichystá zábavný program, ve kterém se dozvědí spoustu zajímavostí o nerostech.

Výstava Minerály Brno je otevřená v sobotu od 9 do 18 hodin, v neděli od 9 do 16.30 hodin. Za vstupné zaplatí dospělí 100 korun, děti a důchodci od 65 let 50 korun. Pohodlné parkování nabízí Expoparking přímo naproti vstupu na výstavu u pavilonu E za cenu 20 korun na hodinu.

Více informací se zájemci dozví na webu www.mineralybrno.cz nebo facebookových stránkách www.facebook.com/mineralybrno.

 

Datum: 13.4.2018 14:04:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště