Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MINERÁLY BRNO
18.-19.11. 2023

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin

Rekordní Minerály Brno představí významná moravská naleziště

 

Stovky zajímavých pegmatitů uvidí lidé na výstavě Významné mineralogické lokality jižní Moravy, která doprovodí podzimní Minerály Brno. 17. a 18. listopadu by tak na brněnské výstaviště měli zamířit všichni, kteří se chtějí podívat na to nejlepší z moravských nalezišť.

Výstava nabídne přehlídku často i unikátních exemplářů, a to jak barvou, tak velikostí. Kromě surových minerálů se mohou lidé těšit také na mimořádnou expozici velkých fazetově vybroušených kamenů ze západomoravských pegmatitových lokalit.

Lepidolit, Rožná, Hradisko. Lepidolit, Rožná, Hradisko.
Naleštěný řez zonálním turmalínem. Naleštěný řez zonálním turmalínem.
Ortoklas, Dolní Bory. Ortoklas, Dolní Bory.
Srůst sloupcovitých skorylů, Dolní Bory. Srůst sloupcovitých skorylů, Dolní Bory.


Minerály Brno jsou také ideálním místem, kde mohou návštěvníci pořídit vánoční dárky. Letos si vyberou ze sortimentu více než 230 prodejců ze šestnácti zemí, což je nejvíce v historii akce.

K dostání budou nerosty z celého světa. Vystavovatelé přivezou třeba dvoubarevné fluority z Číny nebo zajímavé drúzy kalcitu, chybět nebudou ani ručně vyráběné šperky.



Zatímco rodiče budou nakupovat, děti si užijí výbušnou zábavu v expozici Ústavu geologických věd Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Jeho pracovníci přivezou interaktivní model sopky a horniny, které se tvoří vulkanickou činností. Zájemci tak uvidí, v jaké části sopky dané kameny vznikají. Brňané také dozvědí, po jakých horninách denně chodí a zda se v minulosti na území města nacházela sopka.


Organizátoři připravili pro návštěvníky také benefity. Například zvýhodněné vstupné na výstavu Alfons Mucha: Dva světy. Pro získání lístku za cenu 200 korun stačí o víkendu 17. a 18. 11. předložit na pokladně pavilonu H vstupenku na Minerály Brno. Levnější návštěvu si díky vstupence na výstavu užijí také ti, kteří zamíří do VIDA! science centra. Od 17. do 25. 11. dostanou slevu 20 % na jakékoliv vstupné.

Minerály Brno jsou otevřené od 9 hodin. V sobotu 17. listopadu zavírají v 18 hodin, v neděli 18. listopadu už v 16.30. Základní vstupenka stojí 100 korun a lze ji koupit i on-line, děti a důchodci zaplatí za lístek polovinu. Pohodlné parkování nabízí za 20 korun na hodinu Expoparking, který se nachází naproti vstupu u pavilonu E.

Datum: 26.10.2018 9:30:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště