Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MINERÁLY BRNO
18.-19.11. 2023

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin

Lístek na Minerály Brno zajistí slevu 20 % do VIDA! science centra

 

Svět menší než atom spatří lidé ve VIDA! science centru na nové výstavě KUK. Návštěvníci Minerálů Brno si ji navíc užijí s 20% slevou.

Výstava zájemce seznámí s výzkumy a přístroji z laboratoří předního vědeckého pracoviště. Návštěvníci zjistí víc o elektronových mikroskopech, svařování laserem nebo pozorování chlazených levitujících nanočástic. „Na vlastní oči si také prohlédnou první stolní elektronový mikroskop, který oslnil i porotu světové výstavy EXPO 1958 v Bruselu a získal zlatou medaili,“ upozornila na vzácný exponát kurátorka výstavy Tereza Kopecká ze Střediska společných činností AV ČR. Doplnila, že pomocí speciálního programu vyvinutého vědci z AV ČR si lidé v reálném čase prohlédnou také elektrickou činnost vlastního srdce.

Kromě dočasné výstavy čeká na návštěvníky také několik desítek interaktivních exponátů. Nudit se tak nebudou děti ani dospělí.

Zájemci, kteří přijdou na pokladnu zábavního vědeckého parku VIDA! od 17. do 25. listopadu s lístkem z Minerálů Brno, navíc získají 20 % slevu z jakéhokoliv vstupného.

 

Datum: 11.10.2018 9:54:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště