Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MINERÁLY BRNO
18.-19.11. 2023

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin

Geologové prozradí, které horniny vznikají vulkanickou činností

 

Nacházely se na území Brna v minulosti sopky? Jak staré jsou horniny, po kterých obyvatelé největšího moravského města chodí? Nejen na tyto otázky najdou odpověď návštěvníci 39. ročníku prodejní výstavy Minerály Brno.

Geologové z Ústavu geologických věd Masarykovy univerzity jim také prozradí, jak vypadají sopečné pumy a co se stane s magmatem, když se vylije na zemský povrch. „Do pavilonu B navíc přivezeme interaktivní sopku s ukázkami hornin, které vznikaly vulkanickou činností,“ řekla organizátorka programu Lenka Buřivalová.

Brňané se dozvědí, po jakých horninách denně chodí. „Zaměříme se také na nerostné suroviny, které jsou důležité pro dnešní dobu,“ informovala organizátorka.

Zájemci se budou moct pod mikroskopem podívat na zub největšího žraloka, který žil na naší planetě. „Prozkoumají i zkameněliny, které v mikrosvětě odhalí spoustu zajímavostí,“ nalákala Buřivalová.

Děti již tradičně čeká soutěž, takže si z Minerálů Brno mohou odnést drobnou odměnu.

Minerály Brno se konají od 17. do 18. listopadu. V sobotu jsou otevřené od 9 do 18 hodin, v neděli od 9 do 16.30. Základní vstupenka stojí 100 korun a je dostupná i on-line.

Datum: 26.10.2018 7:50:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště