Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MINERÁLY BRNO
18.-19.11. 2023

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin

Výstava Minerály Brno spolu s ochutnávkou vín soutěže GRAND PRIX VINEX

 

Již za měsíc, o víkendu 23. - 24. května 2015 proběhne na brněnském výstavišti v pavilonu B 32. mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin MINERÁLY BRNO. Na výstavu je aktuálně přihlášeno přes 160 vystavovatelů většinou z České republiky, dále ze Slovenska, Maďarska, Německa, Polska, Indie, Itálie a Litvy. Na výstavě budou k vidění a koupi šperky a autorské šperky, opracované kameny, sběratelské kameny, fosilie, přírodniny, dekorační předměty a bytové doplňky z drahých kamenů a minerálů, odborná literatura nebo mineralogické a geologické vybavení.

Novinky a zajímavosti vystavovatelů

Na stáncích vystavovatelů se můžete těšit na nové acháty a sběratelské minerály z českých i světových lokalit, drahé kameny a šperky z Peru, broušené drahé kameny, vltavíny a šperky z vltavínů a českých granátů, nové šperkové kameny z USA – tyrkysy z Arizony a Nevady, wonder stone, indian paint stone či dendritické acháty z Oregonu. Z autorských šperků budou zastoupeny cínové šperky s drahými kameny a minerály, šperky z chirurgické oceli, originální šperky s drahými kameny ve staromědi či šperky zhotovované různými šperkařskými technikami - jako např. beadweaving, tiffany, ketlované či smaltované šperky.

O vystavovatelích a jejich nabízeném sortimentu se dovíte více v Zajímavostech vystavovatelů na webu výstavy.

MINERÁLY BRNO budou spojeny s ochutnávkou vín

Návštěvníci budou mít možnost nejen obdivovat a nakoupit šperky či kameny do sbírky, ale také ochutnat vína přihlášená do soutěže GRAND PRIX VINEX 2015. Souběžně s výstavou Minerály Brno se na galerii pavilonu B bude konat veřejná ochutnávka soutěžních vín.

GRAND PRIX VINEX 2015 - vinaři se utkají o titul Championa
Ve dnech 28. a 29. dubna 2015 se v Národním vinařském centru ve Valticích uskuteční odborné hodnocení již 22. ročníku mezinárodní soutěže vín GRAND PRIX VINEX. Cílem soutěže je profesionálně ohodnotit a ocenit nejlepší evropská a světová vína na středoevropském trhu.

Nejlepší vína se dočkají medailového ocenění: 84 bodů pro stříbrnou medaili, 87 bodů pro zlatou medaili a 90 bodů pro velkou zlatou medaili. Dále bude vyhodnocen „Champion“ soutěže, vítězové kategorií, nejlepší kolekce a národní vítězové pro země, které přihlásily minimálně 10 vín. Výherci hlavních cen obdrží prestižní skleněné poháry od světově známého designéra Bořka Šípka.

Letos bude prezentováno celkem 502 vzorků vín od 106 přihlašovatelů ze 13 vinařských zemí. Nejvíce vín je z České republiky, přihlášena jsou však také vína z Rakouska, Německa, Slovenska, Argentiny, Španělska, Francie, Moldávie, Maďarska, Chile, Nového Zélandu, Bulharska a Polska.

Vína bude hodnotit mezinárodní komise špičkových degustátorů pomocí počítačového systému ELWIS, vyvinutého Národním vinařským centrem. Kromě hodnotitelů z ČR zasednou v porotě degustátoři ze Slovenska, Maďarska, Rakouska, Velké Británie a Nového Zélandu.

Příležitost seznámit se soutěžními víny bude právě na brněnském výstavišti v době konání výstavy Minerály Brno 23. a 24. května 2015 na galerii v pavilonu B. Ochutnávka soutěžních vín je otevřena i návštěvníkům a vystavovatelům MINERÁLY BRNO.

 

MINERÁLY BRNO a GRAND PRIX VINEX
23. - 24. 5. 2015
Brněnské výstaviště, pavilon B
otevírací doba MINERÁLY BRNO: sobota 9 – 17 hod., neděle 9 – 16 hod.
otevírací doba GRAND PRIX VINEX: sobota 10 – 17 hod., neděle 10 – 16 hod.
vstupné: 80 Kč, zlevněné 40 Kč

Vstupenka platí pro obě akce

 

  

 

 

 

 

 

 

Datum: 23.4.2015 9:51:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště