Přejdi na obsah | Přejdi na menu | Přejdi na vyhledávání

MINERÁLY BRNO
18.-19.11. 2023

Mezinárodní prodejní výstava minerálů, fosilií, šperků a přírodnin

Na podzimní 33. výstavu MINERÁLY BRNO je již přihlášeno téměř sto vystavovatelů

 

Letošní listopadová výstava MINERÁLY BRNO již nyní zaznamenává velký zájem ze strany vystavovatelů a dva měsíce před zahájením se úspěšně plní. V současné době je přihlášeno téměř 100 vystavovatelů převážně z České republiky, dále se přihlásili vystavovatelé ze Slovenska, Německa, Maďarska, Polska, Indie, Itálie a USA.

Doprovodný program podzimních Minerálů Brno bude tvořit výstava zaměřená na mineralogické zajímavosti bývalých sovětských zemí, kterou doplní ukázky tvorby autorské šperkařky Lady Vosejpkové. Výstava věnovaná drahým kamenům a minerálům bývalých sovětských zemí nabídne mineralogický přehled o evropské částí bývalého Sovětského svazu a kavkazských republikáchbývalých středoasijských sovětských republikách a asijské části Ruska - východně od Uralu.

Návštěvníci budou moci ve vitrínách shlédnout na 900 drahých kamenů, drahých kovů, hornin a minerálů, mezi nimi najdou např. ucelenou kolekci různých krystalů a srůstů staurolitů z Keyv z poloostrova Kola, špičkové zirkony - ilmenity z Vavenbed z Lovozer, reprezentativní vzorky ryzí síry z oblasti Vodinskoe z Povolží, získají přehled o minerálech z Chibin a Lovozer a z Dara-i-Pioz v Tadžikistánu. K vidění budou drahé kameny a minerály Murunského masívu vyskytující se společně s čaroitem, z Kerče na poloostrově Krym to budou minerály uzavřené ve fosilních mušlích, z nichž jistě nějvětším lákadlem bude zlimonitizovaný rakVystaveno bude také surové mumio z jeskyně z oblasti Ťanšanu. Velmi pestré budou i ukázky křištálů z lokality Perekatnaya z Aldanského masívu v Jakutsku - bude možné shlédnout různé tvary krystalů a jejich a srostlic. Dále se např. představí zeolity z oblasti řeky Nižna Tunguska

Listopadová výstava MINERÁLY BRNO 2015 proběhne opět v přízemí pavilonu B o víkendu 14. a 15. listopadu 2015

staurolit, Keyvy

zirkon, Vavnbed

síra, Vodinskoe

rodochrozit v mušli, Kerč

křišťál, Perakatnaya 

křišťál, Perakatnaya 



 

Datum: 8.9.2015 13:41:00

Vyhledat můj veletrh

Areál výstaviště